Info

foto’s © theo steemers, bergen nh
(voorheen gevestigd te rotterdam)

Fotograaf en curator.

Van oorsprong architect en stedenbouwkundige. Ruim vijftien jaar geleden begonnen met opbouw van een fotografiepraktijk.  Cursussen bij Fotogram Amsterdam  voor ontwikkeling van een eigen stijl. Zoek een nieuw handschrift in de architectuur- en landschapsfotografie. Deze is hier niet traditiegetrouw dienend aan het onderwerp, maar maakt gebruik van het object ten behoeve van het fotobeeld. Het gaat om de expressie van licht en schaduw, lijnen, vormen en patronen. De nadruk ligt op autonome projecten, waarin verschillende onderwerpen thematisch worden uitgewerkt.

Exposities:
Arti et Amicitiae, Amsterdam,  HvA Amsterdam, CBK Amsterdam, Fotogram Amsterdam, CODA Apeldoorn, KCB Bergen,  Format Design Bergen, Grote Kerk Edam, Gemeentehuis  Koggenland, University St. Rafael ( San Francisco, USA)
Werk in collecties van: HvA Amsterdam, CBK Amsterdam, Gemeente archief Rotterdam, Regionaal Archief Alkmaar, particuliere bedrijven en personen.

Als Vz. van de TentoonstellingsCommissie van het KunstenaarsCentrumBergen (KCB)  8 jaar betrokken geweest bij de samenstelling en organisatie van ca. 50 exposities van leden en gasten, o.a. in Kranenburgh te Bergen (KCB-JUBILEUMUITGAVE-2012-2017.)

Vanaf 2017 betrokken bij de samenstelling van bijzondere exposities op prominente locaties, waaronder “goud onder het ijs”, aug. 2018  en “of all places”,  jan. 2020, beide in Arti et Amicitiae, Amsterdam.